Flere og flere danskere køber julegaver på nettet

Julehandelen er på sit højeste i disse uger, og handel på nettet stiger.
1/3 af danskerne regner med at købe flere på nettet end tidligere år.

Shopper flere steder – både fysisk og online

De fleste gaver købes stadig i de fysiske butikker. Det er primært fordi det er lokalt, og det er nemmere at bytte efterfølgende. Netop her har den fysiske butik en klar fordel – både når der skal rådgives og ydes service.
Tendensen er stigende hos de danske webshops, der har registreret 18% flere gennemførte køb sammenlignet med sidste år.

Julen varer længe …

Black Friday sparker for alvor gang i julesalget, men Black Friday har fået vokseværk og ses nogle steder som Black Week eller en forlænget weekend. Det betyder samtidig, at mange allerede har overstået julegaveindkøb før vi rammer december.

Derfor er der måske idé i at satse på ekstragaver, raflegaver og mandelgaver, hvis der skal skabes mere omsætning i december. Gavekort, tøj og elektronik er stadig de populæreste hos danskerne, når de skriver ønskelister.

Vi har lavet en lille infografik om danskernes forbrugsvaner op til jul.